5 mii de km prin Europa - persoanele cu dizabilitati arata abilitati



Asociatia Motivatie din Moldova a participat la al IV Congres European Intercultural (editia IV), desfasurat in orasul Haga, Olanda, in perioada 24 - 27octombrie 2008.

La acest congres au fost circa 700 de persoane cu diferite dizabilitati din aproximativ 20 de tari din lume. Republica Moldova a fost reprezentata doar de catre o singura organizatie, dar si pentru prima data in cele 4 editii ale Congresului. Din partea organizatiei a participat o echipa de 9 persoane dintre care 5 persoane cu dizabilitati (utilizatori de scaun rulant) si patru insotitori. Penru a ajunge la destinatie, participantii din Moldova au utilizat un microbuz adaptat pentru persoane cu dizabilitati locomotorii, o donatie a unor persoane din Germania. Mai mult de 5000 km au fost parcursi prin Europa, iar la volanul microbuzului a fost unul dintre participanti la carucior. 

Pe linga participarea la Congres, membrii Asociatiei au avut posibilitatea sa viziteze 2 organizatii din domeniul dizabilitatii din Polonia si Olanda si sa tina o lectie despre persoanele cu dizabilitati la Universitatea de Stiinte Aplicate din Merseburg, Germania. Toata activitatea poate fi considerata una extrem de valoroasa pentru organizatie si cu incarcatura emotionala in special pentru persoanele cu dizabilitati. Prin acest proiect MOTIVATIE doreste sa arata ca persoanele cu dizabiltiati sunt in primul rind persoane si mai apoi „cu dizabilitati" sau in multe cazuri cu mai multe abilitati.

Serviciul de presa al MOTIVATIE Moldova
Pentru informatii suplimentare – Igor Meriacre, 661393, 079480732.


--
MOTIVATION Moldova Association
transforming disability into ability

Traian 23/1, MD-2060, Chisinau
Republic of Moldova
Tel/fax: + 373 22 66 13 93
Tel/fax: + 373 22 417155
www.motivation-md.org