Liderul unei asociatii obstesti acuza acte de coruptie la eliberarea certificatelor de export



Presedintele asociatiei obstesti „Moldova Mea", Fiodor Ghelici, care este si directorul unei firme de transport, avertizeaza ca va bloca cu tirurile principalele strazi din Chisinau, daca in urmatoarele trei zilei nu va obtine actele solicitate pentru a opera transportari de marfuri in afara tarii, transmite Info-Prim Neo.

Luni, 17 noiembrie, intr-o conferinta de presa, Fiodor Ghelici a acuzat mai multe institutii de coruptie la eliberarea certificatelor de export. Învinuiri au fost lansate in adresa Ministerului Constructiilor si Gospodariei Drumurilor, Agentiei Nationale pentru Transport International, dar si a unor politicieni.

„Desi sunt foarte multe produse care necesita a fi exportate pe piata externa, transportatorii moldoveni nu o pot face din lipsa de acte necesare. Agentia Nationala pentru Transport International spune ca nu mai are asemenea certificate de export, desi acestea sunt comercializate pe piata nea gra la preturi de 10 ori mai mari si ajung la 150 de euro", a mentionat Fiodor Ghelici.

În luna iulie a anului in curs, liderul "Moldova Mea" anunta ca va protesta in Piata Marii Adunari Nationale incendiind mai multe tiruri care transporta automobile "Dacia Logan" din Romania in Ucraina, pe motiv ca Ministerul Transporturilor si Gospodariei Drumurilor nu le-ar oferi soferilor firmei de transporturi actele necesare pentru a se deplasa in tarile de destinatie.

Protestul nu a mai avut loc, deoarece Fiodor Ghelici a fost retinut de fortele de ordine. Atunci a fost retinut timp de o noapte in izolator, i s-a intocmit proces verbal si i s-a aplicat o amenda de 20 de lei pentru incalcarea ordinii publice.

ipn@info-prim.md