Igor Botan le-a vorbit membrilor PNL si MAE despre sisteme electorale



igorbotan.jpgVineri, 14 noiembrie, la sediul PNL, Igor Botan, directorul executiv al Asociatiei pentru Democratie Participativa, a prezentat o prelegere publica despre sistemele electorale, starea democratiei, perspectiva electorala, viziunea expertilor asupra alegerilor si aspectele problematice ale legislatiei electorale din R.Moldova.

Prelegerea a avut un character interactiv, discutiile in contextual viitoarelor alegeri parlamentare si viitorul politic al R.Moldova constituind o preocupare majora a membrilor PNL si MAE.

A fost abordat si aspectul unificarii partidelor de dreapta, europene, s-au dezbatut problemele ce impiedica acest lucru si s-au formulat unele solutii in viyiunea expertilor locali si europeni.

 

S-a mentionat importanta identificarii metodelor de lucru in rindul electoratului indecis care, din punctul de vedere al expertilor, este terenul de munca pentru toate partidele. Electoratul moldovenesc este unul conservator, traditionalist, iar Puterea – au spus participantii la discutie – il manipuleaza prin controlul detinut prin mediaholdinguri asupra institutiilor de presa.

La discutii au participat membri ai BPC al PNL, ai OTNL, membri ai Miscarii Actiunea Europeana.

SP al PNL