Civic Fest susține proiectul Social-Ecologic Non-Profit „Garda De Reciclare”



2000 likes moldrec copyad

 

CIVIC FEST este partenerul celei mai ambițioase inițiative social-ecologice non-profit din Republica Moldova – „Garda de Reciclare”, lansată de către Asociația ”MoldRec” pe data de 19 iunie 2015.

Obiectivul principal al acestei inițiative constă în crearea unui program Național social-ecologic Non-Profit, care va veni cu o soluție inteligentă de colectare şi reciclare a tuturor tipurilor de deșeuri.

Astfel, în premieră pentru Moldova, este creat un sistem integrat de servicii care includ dezvoltarea la nivel național a 50 de puncte de colectare și evacuare a deșeurilor, monitorizarea și verificarea deșeurilor colectate, implicarea social-ecologică a persoanelor fizice și juridice și organizarea procesului industrial de reciclare a deșeurilor și utilizarea materiei prime secundare obținute.

„Susținem cu mare plăcere această inițiativă social-ecologică pentru că propune soluții inteligente și inovative de prevenire a poluării mediului înconjurător, colectare organizată și reciclare a deșeurilor. În acest context, facem un apel către toate organizațiile societății civile să fie cât mai active și să susțină acțiunile desfășurate de către „Garda de Reciclare””, a afirmat Tudor Ștefan, Președintele Asociației „Synergetica Eur/Est”, Fondatorul CIVIC FEST.

În cadrul acestui parteneriat echipa CIVIC FEST susține „Garda de Reciclare” în realizarea campaniei de informare, orelor ecologice în instituțiile de învățământ, campaniei de colectare a deșeurilor ”Caravana EEE-urilor uzate” în Chișinău, Cahul și Bălți.

1416388 1153664701329548 1353669526 o

Un rol important în cadrul acestei inițiative se acordă creării unor programe informative de educație care ar promova cultura de reciclare și educația ecologică la nivel național, precum și implicarea partenerilor locali, care ar dori să contribuie, atît la crearea punctelor de colectare a deșeurilor, cât și la promovarea ideii de reciclare în linii generale.

Reamintim faptul că Asociația non-profit „Moldrec” își desfășoară activitatea din anul 2013 în baza Autorizației de Mediu Nr. 60/2015 și a Licenței Nr. 048859. Scopul asociației este de a promova cultura de reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice prin intermediul elaborării unui sistem de gestionare eco-rațională.

hot line moldrec2

 

Mai multe detalii despre proiectul „Garda de Reciclare” și locațiile de colectare a deșeurilor puteți găsi pe site-ul proiectului http://www.gardadereciclare.md/ sau pe pagina de Facebook Garda De Reciclare.