CIJ a organizat seminarul "Producerea filmelor documentare cu tematica sociala"



film_documentar.jpgÎn perioada 31 octombrie - 2 noiembrie, Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) a organizat cea de-a doua parte a programului de instruire „Producerea filmelor documentare cu tematica sociala", la care au participat 13 reprezentanti ai unor posturi TV din Chisinau, Balti, Comrat si Tiraspol.

La acest seminar au participat jurnalistii care au propus teme pentru viitoarelor filme documentare, pe care urmeaza sa le realizeze in cadrul acestui proiect.

Programul de instruire a fost sustinut de catre Roman Liberov, autor de scenarii, regizor si producator de filme documentare, programe si seriale TV, produse pentru posturile de televiziune „Pervii kanal", TNT, NTV, MUZ TV, MTV s.a. (Federatia Rusa).

Participantii la seminar au analizat propriile proiecte de film documentar, au intocmit scenarii, au vizionat si comentat mai multe filme documentare realizate de jurnalistii din strainatate.  

Prima parte a acestui program de instruire a fost organizata intre 10 si 14 septembrie 2008.

Cea de a treia parte, finala, se va desfasura in luna ianuarie 2009, cand fiecare echipa - participanta la acest proiect isi va prezenta filmul documentar realizat.

Acest program de instruire este organizat in cadrul proiectului „Poduri peste Nistru: actiuni comune ale mass-media in vederea solutionarii conflictului transnistrean", implementat in parteneriat cu BBC World Service Trust, cu sustinerea financiara a Fondului Global pentru Prevenirea Conflictelor al Guvernului Marii Britanii.



 ***

Pentru informatii suplimentare: tel. (022) 21 36 52, 22 75 39, e-mail: coordonator@ijc.md.Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina. Persoana de contact: Maria Praporscic, coordonator de programe CIJ.