Parteneriate pentru a oferi copiilor cu dizabilitati servicii sociale de calitate



idis_logo.jpgCentrul de Reabilitare si Integrare Sociala a copiilor cu dizabilitati „Incluziune" din Tatarasti a fost gazda unui eveniment al Usilor Deschise, desfasurat pe 11 noiembrie 2008, in cadrul Programului Bunelor Practici ale Autoritatilor Publice Locale. Crearea acestui Centru - solutia de integrare sociala si evitare a plasarii copiilor in institutiile rezidentiale - i-a dus comunitatii nominalizarea la categoria Participare si parteneriate comunitare.

Lucratorii sociali ai centrului le-au impartasit participantilor la Ziua Usilor Deschise experienta lor in a mobiliza membrii comunitati si a colecta fonduri. Reprezentantii primariilor din vecinatate s-au aratat interesati de posibilitatea de a initiat proiecte sociale, cooperand cu ONG-urile locale.

Directorul centrului Marcan Anastasia a subliniat ca in prezent Centrul de Reabilitare si Integrare Sociala si a copiilor cu dizabilitati „Incluziune" se confrunta cu probleme financiare, care pot fi solutionate doar prin solidaritate si consecventa.

Ziua Usilor Deschise a avut loc cu sustinerea financiara a Directoratului de Institutii Democratice a Consiliului Europei si a Ambasadei Regale a Norvegiei in Romania si asigurarea logistica a Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale (IDIS) „Viitorul". Evenimentul este o componenta-cheie a Programului Bunelor Practici ale Autoritatilor Publice Locale din Moldova.

Evenimente similare vor fi organizate in toate localitatile castigatoare lor pe parcursul lunii noiembrie curent. Amintim ca respectivele comunitati au fost selectate un juriu independent, desemnat de catre reprezentanti ai institutiilor nationale, ai asociatiilor de primari, ai autoritatilor publice locale, ONG-urilor, sponsori, oficiali ai Consiliului Europei din Chisinau si din Strasbourg. Ceremonia de Nationala de Premiere a castigatorilor si a participantilor la Programul Bunelor practici a avut loc pe 16 octombrie 2008 in cadrul Saptamanii Europene a Democratiei Locale.

Pentru mai multe informatii, contactati: Coordonatorul relatii publice al Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale (IDIS) „Viitorul", Laura Bohantov, tel: 221844, GSM: 069918296, e-mail laura.bohantov@viitorul.org