Masă rotundă de lansare a studiului “Bărbații și egalitatea de gen în Republica Moldova”



Pe data de 2 decembrie 2015 Centrul de Drept al Femeilor în parteneriat cu Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei a  lansat Studiul ”Bărbații și egalitatea de gen în Republica Moldova”.

Studiul a fost realizat în baza Sondajului Internațional Bărbații și Egalitatea de Gen (IMAGES), coordonat de Centrul Internațional de Cercetări despre Femei și Instituto Promundo și adaptat la contextul național.

În cadrul Sondajului a fost aplicat un chestionar detaliat și comprehensiv pe un eșantion de 1500 de bărbați cu întrebări adresate bărbaților din Republica Moldova referitor la rolul și implicarea bărbatului în viața de familie, inclusiv implicarea taților în creșterea și educația copiilor, rolul femeii în familie și societate, relația dintre femei și bărbați, sănătatea femeii și a bărbatului și calitatea vieții, diversitatea sexuală, egalitatea de gen, fenomenul violenței în familie, etc.

Cercetarea a urmărit cunoaşterea şi înţelegerea comportamentului, atitudinilor bărbaţilor şi femeilor pentru a dezvolta, direcţiona şi monitoriza politicile în domeniul egalităţii de gen.  

„Sondajul va permite evaluarea atitudinii și practicilor bărbaților și femeilor din Republica Moldova față de egalitatea de gen, în scopul de a informa, conduce și monitoriza dezvoltarea politicilor întru promovarea egalității de gen prin implicarea femeilor și bărbaților” a declarat Președintele Centrului de Drept al Femeilor, Angelina Zaporojan-Pîrgari.

 Raportul național a fost elaborat de  către Centrul de Investigații și Consultanță ”Sociopolis” și Centrul de Drept al Femeilor cu suportul financiar al Fundației OAK.

Raportul poate fi accesat la linkul:

http://cdf.md/rom/resources

Articol adaugat de: Veronica Vition