Viitorul apartine celor ce cred in frumusetea propriilor visuri



Balti, 23 octombrie. AO "Pro Cooperare Regionala din municipiul Balti, оn parteneriat cu 4 ONG-uri din satele limitrofe ale or. Balti: ONG "Traditie" s. Elizaveta; ONG "Caroma - Nord "s. Pоrlita; Asociatia Dezvoltarea Durabila "Mileniul –III", s. Chiscareni; ONG "Genul Nord" s. Recea din luna mai 2008 implementeaza un proiect destinat tinerilor, cu sustinerea financiara a Programul MATRA KAP (Proiecte mici ale Ambasadelor ) din Olanda.

Prin proiectul "Tineri instruiti si educati - parteneri de succes pentru o societate prospera" ne –am propus sa imbunatatim situatia tinerilor din comunitatile rurale prin desfasurarea unui program axat pe cоteva directii: deprinderi de angajare in cimpul muncii, planificarea carierei, comunicarea eficienta, modul sanatos de viata, prevenirea traficului de fiinte umane, drepturile omului, dreptul la opinie si asociere. Pe perioada proiectului 140 de tineri beneficiaza de consiliere оn orientarea profesionala, traininguri de instruire, activitati vocationale pe interese.

Le sunt create conditii pentru manifestarea si dezvoltarea personala, facilitarea accesului la informatie, stimularea participarii civice, prevenirea si combaterea riscului marginalizarii si excluderii sociale, formarea deprinderilor si abilitatilor de a se descurca si a-si solutiona independent problemele.

In cadrul proiectului a luat nastere clubul "Mesterita", care contribuie la cultivarea celei mai sublime valori general-umane: Frumosul. Clubul "Mesterita" ofera tinerilor oportunitati de recreare, este un spatiu atractiv si prietenos. Locul unde domnisoarele comunica in limba crosetarii si a macrameului.