Dezvoltarea comunitara si programele comunitare in Europa



21 octombrie 2008

Centrul de Mediere si Securitate Comunitara Iasi, Centrul de Asistenta Rurala Timisoara si Asociatia Romana de Consiliere si Sprijin Turnu Severin impreuna cu organizatiile membre RuralNet au organizat la Iasi, in perioada 17-18 octombrie 2008, editia a II-a a Conferintei de Dezvoltare comunitara in Romania intitulata „Dezvoltarea comunitara si programele comunitare in Europa”. Evenimentul a fost sustinut de fundatia Charles Stewart Mott, prin proiectul RuralNet Action, desfasurat in perioada 2006-2008.

La eveniment au fost prezenti membrii RuralNet, reprezentanti ai societatii civile, reprezentanti ai comunitatilor rurale si ai altor organizatii si institutii publice din Romania si Republica Moldova.

În cadrul evenimentului s-au dezbatut subiecte din domeniul Dezvoltarii Comunitare cu raportare directa la programele comunitare europene si a avut loc lansarea cartii Modele de dezvoltare comunitara implementate in comunitatile rurale din Romania, de Vasile Deac.

Conferinta a avut ca obiectiv dezvoltarea parteneriatelor in domeniul Dezvoltarii cu fonduri locale si programele de tip CSR in dezvoltarea comunitara.   

În cadrul conferintei au fost prezentate: raportul Evaluarea experientei Unitatilor Administrativ Teritoriale din mediul rural in implementarea programelor de dezvoltare sustinute din fonduri publice nationale precum si a celor de pre-aderare realizat de Fundatia CIVITAS Cluj; finantarea proiectelor de dezvoltare comunitara cu fonduri locale si programele de tip CSR in dezvoltarea comunitara.   

RuralNet este o retea a ONG-urilor active in domeniul dezvoltarii comunitare in spatiul rural si isi propune sa aiba un rol activ in Influentarea politicilor publice privind dezvoltarea rurala si in Promovarea modelelor de bune practici de dezvoltare comunitara. Reteaua functioneaza din 2002 si numara in prezent 17 organizatii membre din toate regiunile tarii. Reteaua RuralNet isi propune ca in perioada ciclului de programare 2007 - 2013 sa contribuie la implementarea eficienta a Planului National de Dezvoltare Rurala prin activitati de informare/promovare, monitorizare si consultanta.

Pentru mai multe informatii despre acest eveniment va rugam sa ne contactati la Centrul de Asistenta Rurala, tel: 0256/221.470; Centrul de Mediere si Securitate Comunitara, tel: 0232/252.920 sau pe e-mail la desk@rural-center.org. Toate materialele prezentate sunt disponibile pe pagina web: www.ruralnet.ro.



RuralNet este o retea a ONG-urilor active in domeniul dezvoltarii comunitare in spatiul rural. Reteaua functioneaza din 2002 si numara in prezent 24 de membri din toate regiunile tarii. Motivatia constituirii acestei retele a fost aceea de a uni eforturile societatii civile care activeaza in spatiul rural si care are drept misiune sprijinirea si asistarea acestor comunitati in vederea unei dezvoltari durabile.
Reteaua RuralNet isi propune ca in perioada ciclului de programare 2007 - 2013 sa contribuie la implementarea eficienta a Planului National de Dezvoltare Rurala prin activitati de informare/promovare, monitorizare si consultanta.