O reuniune in domeniul egalitatii de gen si drepturile omului se desfasoara la Chisinau



La Chisinau s-au reuniut reprezentantii retelei regionalea organizatiilor non-guvernamentale care sprijina implementarea Programului de Actiuni a Conferintei Internationale pentru Populatie si Dezvoltare (CIPD) din Cairo, informeaza DECA-press.

Lucrarile reuniunii au inceput vineri si vor finaliza duminica, 19 octombrie.

Tematica forului din acest an este axata pe Egalitatea de Sanse si Drepturile Omului, iar la lucrari participa reprezentanti din SUA, Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Estonia, India, Costa Rica, Georgia, Belarus, Kazakstan, Ucraina si Moldova.

Evenimentul este organizat de Initiativa de Educatie Globala a Populatiei din SUA in comun cu Oficiul UNFPA (Agentie ONU pentru populatie) la Chisinau, in cooperare cu Guvernul R. Moldova.

Potrivit UNFPA, R. Moldova a fost selectata in 2008 ca tara-gazda pentru acest eveniment datorita eforturilor Guvernului R. Moldova pentru realizarea Programului de Actiuni a Conferintei din Cairo si a rezultatelor promitatoare obtinute in domeniul sanatatii mamei si a copilului, sanatatii reproducerii, educatiei si in gestionarea problemelor demografice.

DECA-press