Festivalul "Vadul lui Woodstock" a ajuns la ce-a de-a treia editie



Vadul lui WoodstockCea de-a treia editie a Festivalului de Muzica pentru Pace „Vadul lui Woodstock” se va desfasura in perioada 10-11 octombrie. Organizatorii au declarat marti, 7 octombrie, in cadrul unei conferinte de presa, ca editia curenta va fi mai de amploare decat precedentele, transmite Info-Prim Neo.

În acest an festivalul se desfasoara sub genericul „Muzica pentru Pace”. Potrivit membrului Asociatiei pentru Voluntariat International, Cezar Cernei, pentru a da „cat mai multa culoare evenimentului”, este programat un targ al ONG-urilor participante, vor fi organizate campanii sociale de promovare a pacii, teatre stradale, dar si „actiuni surpriza pentru participanti”.

„Avem o situatie in Republica Moldova, transformata intr-un conflict de ideologii – conflictul transnistrean. Am inteles ca muzica uneste oamenii indiferent de convingerile lor de orice natura si am hotarat sa-i facem sa comunice intre ei, inclusiv prin dans”, a declarat reprezentantul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), Cristian Ziliberberg.

La editia din acest an vor participa circa 32 de formatii de pe ambele maluri ale Nistrului, dar si din Romania. Dintre acestea, 20 de formatii, inclusiv 6 de peste Nistru, vor concura pentru trei chitare puse la bataie de CreDO. Participantii trebuie sa promoveze cat mai frumos pacea prin muzica lor. Participarea la festival nu include achitarea vreunei taxe. De asemenea, organizatorii au mentionat ca si-au anuntat disponibilitatea de a participa la festival si cateva formatii din Cehia.

Directorul CreDO, Sergiu Ostaf, a spus ca sunt asteptate persoane publice, insa a refuzat sa spuna despre cine anume este vorba, mentionand ca „este o surpriza pentru spectatori”.

În prima zi de festival sunt asteptati mai multi spectatori de la Vadul lui Voda, unde se desfasoara festivalul, insa pentru cea de-a doua organizatorii asteapta cateva mii.

Festivalul de Muzica pentru Pace „Vadul lui Woodstock” isi propune sa promoveze pacea si este considerat drept o rampa de lansare pentru formatiile tinere de muzica. Denumirea reprezinta o combinatie intre Vadul lui Voda – locul de desfasurare si „Woodstock” - numele unui festival similar in SUA. În Republica Moldova el se desfasoara pentru al treilea an consecutiv si este organizat de Asociatia Artcord in cooperare cu CreDo si Asociatia de Voluntariat International din Moldova, cu sustinerea Ambasadei SUA in Moldova si a Misiunii OSCE in RM. 

www.info-prim.md