Mai multe ONG-uri au protestat impotriva Legii cu privire la prevenirea si combaterea discriminarii



ONG-uri impotriva legii cu privire la discriminareReprezentanti ai mai multor organizatii neguvernamentale si religioase au protestat vineri, 3 octombrie, in fata Parlamentului, impotriva proiectului Legii cu privire la prevenirea si combaterea discriminarii. Acestia spun ca adoptarea legii ar duce la demoralizarea societatii, transmite Info-Prim Neo.

O buna parte din cei prezenti au spus ca au venit „pentru ca li s-a spus la biserica”. Protestatarii au declarat ca nu sunt impotriva legii, ci a sintagmei „orientare sexuala” din proiect.

"Legea in versiunea actuala nu este crestineasca, ci impotriva lui Dumnezeu. Nadajduim si credem ca deputatii au minte si educatie parinteasca. Daca va fi adoptata legea, va fi clar ce fel de deputati avem”, a spus unul dintre preotii prezenti la manifestatie.

Legea este parte a proiectului “Promovarea politicilor ne-discriminatorii in Republica Moldova”, care are un buget de 62 mii euro si este finantat de Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Suedia si Institutul Societatii Deschise din Budapesta.

Membrii Coalitiei pentru Apararea Familiei si Moralitatii (CAPFM) din R. Moldova declarau anterior in conferinte de presa ca introducerea notiunii de „orientare sexuala” in proiectul de lege, ofera minoritatile sexuale toate drepturile la pachet, punand in percol institutia familiei. Statul va da unda libera minoritatilor sexuale sa patrunda in institutiile de invatamant, in acest mod avand posibilitatea de a fi foarte aproape de copii si avand sansa de a-i influenta, manipula sau chiar racola pentru a-i implica in practicarea relatiilor sexuale.

 

Info-Prim Neo