Consiliului National pentru Participare si-a ales organele de conducere



Consiliul National pentru Participare (CNP), format din reprezentanti ai societatii civile care vor asista Guvernul in procesul de planificare strategica, si-a ales organele de conducere, transmite Info-Prim Neo.

În calitate de presedinte al Consiliului National pentru Participare a fost ales Arcadie Barbarosie, directorul executiv al Institutului de Politici Publice, iar de vicepresedinte – Aurelia Bondari, director executiv al Federatiei Nationale a Agricultorilor AGROinform, se mentioneaza intr-un comunicat al executivului.

Printre membrii Biroului permanent se numara Roman Mihaies, reprezentant al Consiliului National al Organizatiilor de Protectie a Consumatorilor, Serghei Ostaf, directorul executiv al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), Daniela Mamaliga, coordonator EveryChild Moldova, Vladimir Florea, presedintele Uniunii Transportatorilor si Drumarilor, Eugen Revenco, directorul Fundatiei Moldo-Lituani ane “Centrul de studii al integrarii europene”.

Consiliul National pentru Participare este un for consultativ si activeaza pe langa Guvern. Activitatea se va axa pe procesul de elaborare, monitorizare si evaluare a politicilor nationale, precum si pe crearea cadrului institutional de consultare la nivelul autoritatilor publice centrale.

www.info-prim.md