Se lansează în premieră proiectul Social -Ecologică Non-Profit „Garda De Reciclare”



logo garda de reciclare orizont 

Vineri, 19 iunie, Asociația Pentru Reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (ARDEEE) MoldRec, lansează în premieră cea mai ambițioasă inițiativă social-ecologică non-profit din Republica Moldova - „Garda De Reciclare”.
În cadrul acestui proiect, pînă la finele anului, sunt preconizate amplasarea a minim 50 puncte de colectare inteligentă a deșeurilor, oferite de către partenerii (Rompetrol Moldova , Volta , Sharp Moldova, etc).

Obiectivul principal al acestei inițiative constă în crearea unui program Național social-ecologic Non-Profit, care va veni cu soluția de colectare şi Reciclare a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice pentru persoanele fizice și juridice. Mai mult decît atît, asociația își propune crearea unor programe informative de educație ecologică pentru întreaga populație.

„Ținem să mulțumim partenerilor noștri Rompetrol Moldova, Sharp Moldova si Volta SRL, care ne-au oferit suportul în identificarea locațiilor pentru amenajarea punctelor de colectare și în confecționarea containerelor pentru depozitarea lor. Astfel au dat dovadă de responsabilitate înaltă față de mediul înconjurător și societatea în care trăim. Sunt un exemplu demn de urmat de către fiecare.” Declară Iulian GAMUREAC, Președintele Asociației MoldRec.

 

garda de reciclare fb

 

 

Prin intermediul acestui proiect ne dorim să venim cu un sistem inteligent în domeniul gestionării deșeurilor și suntem în permanență căutare de parteneri locali care doresc atît să contribuie la crearea punctelor de colectare a deșeurilor, cât și la promovarea ideii de reciclare în linii generale.

Reamintim faptul că Asociația non-profit „Moldrec” își desfășoară activitatea din anul 2013 în baza Autorizației de Mediu Nr. 60/2015 și a Licenței Nr. 048859. Scopul asociației este de a promova cultura de reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice prin intermediul elaborării unui sistem de gestionare eco-rațională.

Mai multe detalii despre proiectul „Garda de Reciclare” și locațiile de colectare a deșeurilor puteți găsi pe promo site-ul proiectuluihttp://www.gardadereciclare.md/ sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/GardaDeReciclare.

Parteneri: Rompetrol Moldova, Ministerul Mediului , REC Moldova, Gas Natural Fenosa, Peugeot Moldova, Et Cetera Wines, VOLTA, SHARP Moldova.

Comunicatul il puteti gasi aici https://goo.gl/vGXFtO

‪#‎RompetrolMoldova‬ ‪#‎GardaDeReciclare‬ ‪#‎Moldrec‬ ‪#‎EtCeteraWine‬ ‪#‎Volta‬‪#‎Sharp‬ ‪#‎GasNaturalFenosa‬ ‪#‎MinisterulMediuluiDinMoldova‬ ‪#‎Reciclare‬‪#‎Recycling‬ ‪#‎deseuri‬ ‪#‎Rompetrol‬