Sesiune de informare la Slobozia-Vărăncău



O sesiune de informare a fost desfășurată în satul Slobozia-Vărăncău, raionul Soroca, unde 25 de tineri au fost informați despre importanța participării la alegeri. Participanții urmează să transmită informația celor apropiați.

Pentru prima dată în școala din Slobozia-Vărăncău s-a organizat o sesiune prin care tinerii au făcut cunoștință cu noțiunea de alegeri și procesul de votare. “Ca să avem o rată mai mare a participării tinerilor la vot, aceștia trebuie să fie informați încă din gimnaziu. Astfel, când împlinesc 18 ani, nu le mai este străin cuvântul “vot” și „candidați electorali”, a spus unul din tinerii lideri formatori de opinie din cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”, Mihai Hangan.

În cadrul sesiunii, au fost prezentate principiile votului, organizarea și funcționarea procesului electoral. În timpul jocurilor interactive, tinerii au participat activ și au rămas entuziasmați de îndemnul campaniei de informare și sensibilizare a tinerilor, care se desfășoară în luna curentă în localitățile raionului Soroca - „Votul tău e cel mai tânăr!”.

La final de sesiune, fiecare participant a primit câte un pliant despre proiect și procesul electoral.

Proiectul ”Viitorul ales de tineri”, este finanțat de Departamentul de Stat și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Scopul proiectului este de a dezvolta oportunitățile de participare și implicare activă în viața comunităților pentru tinerii cu vârsta de până la 30 ani din localitățile raionului Soroca.