La 14 iunie mergem să votăm!



Tinerii lideri formatori de opinie au rămas plăcut impresionaţi de participarea activă a tinerilor din satul Iarova, raionul Soroca, la sesiunea de informare care s-a desfăşurat recent în cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”.

“Tinerii au fost activi la prezentarea temei şi în timpul jocului. Mulţi din ei s-au arătat interesați de ceea ce facem noi şi ne-au ajutat să realizăm o sesiune de informare de succes, după care fiecare din participanţi a plecat acasă deplin informat despre alegeri”, ne-a comunicat unul din tinerii lideri formatori de opinie, Gulisada Chistol.

De asemenea, beneficiarii proiectului au aflat atât despre procedura de votare, cât şi despre cine sunt organizatorii alegerilor, cu ce scop sunt acestea organizate şi de ce trebuie de participat la votare. Totodată, tinerii au luat notițe în baza căror acte se votează.

În cadrul sesiunii de informare, au fost menţionate cel mai des întâlnite încălcări de fraudare a alegerilor. Participanții au fost implicați în dezbateri, au discutat dacă votul trebuie să fie obligatoriu sau nu, ori dacă votul tău este furat, în caz că nu participi la alegeri.

La finalul activităţii, tinerii au primit câte un pliant despre proiect și procesul electoral. „Votul tău e cel mai tânăr!” este motoul campaniei de informare și sensibilizare a tinerilor, care se desfășoară în luna curentă în localitățile raionului Soroca.

Proiectul ”Viitorul ales de tineri”, este finanțat de Departamentul de Stat și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.