Tinerii băxăneni votează în rând cu bătrânii



Tinerii din satele Băxani și Șeptelici, raionul Soroca, au fost îndemnați să participe activ în luarea deciziilor în cadrul scrutinului electoral din luna iunie curent. Sesiunea de informare desfășurată în aceste localități a avut loc recent, în cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”.

La secția de votare din Băxani sunt înscriși 754 de alegători, care urmează să voteze în cadrul alegerilor locale din 14 iunie 2015. Majoritatea din cei care sunt în localitate și nu sunt plecați peste hotare, participă la votare. “În mediu, 64% din persoanele înscrise în listele electorale participă la vot. Personal voi merge la alegeri, pentru că vreau o schimbare și ca oamenii potriviți să fie la locul potrivit. Avem 7 candidați la funcția de primar și consilieri din partea a șase partide, plus unul din partea unui candidat independent”, a spus Zinaida Chiorescu, gimnaziul din Băxani.

O altă situație însă este în satul Șeptelici. Tinerii care au participat la sesiune au menționat că își doresc o schimbare însă, nu cred că aceasta s-ar produce neapărat odată cu schimbarea conducerii localității. “Totul începe de la noi. Dacă nu ne informăm corect, nu vom lua decizii corecte. Cel mai important este ca cetățenii să înțeleagă că trebuie să se implice în tot ce se întâmplă în comunitate și să meargă la votare”, a reiterat o participantă din Șeptelici.

Vă reamintim că dreptul de a alege îl au cetățenii Republicii Moldova care au împlinit vârsta de 18 ani, cu excepţia celor privaţi de acest drept în modul stabilit de lege. Alte informații legate de procesul electoral tinerii au primit la distribuirea pliantelor despre campania de informare și sensibilizare a tinerilor din raionul Soroca, în contextul alegerilor locale din 14 iunie curent.

Proiectul ”Viitorul ales de tineri”, este finanțat de Departamentul de Stat și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Scopul proiectului este de a dezvolta oportunitățile de participare și implicare activă în viața comunităților pentru tinerii cu vârsta de până la 30 ani din localitățile raionului Soroca.