Lansarea Centrului Comunitar si de Training si a proiectului Sala de Calculatoare din s. Antonesti



communitasdeschidere1.jpgPe data de 19 septembrie anul curent Asociatia „COMMUNITAS” a lansat prima parte a Centrului Comunitar si de Training din s. Antonesti care este prima filiala a Asociatiei. De asemenea, cu aceasta ocazie a fost lansat si primul proiect al acestui centru, Sala de Calculaotoare pentru Internet si Training cofinantat de Ambasada SUA in Moldova si organizatia britanica „Jeanz Team” UK.

Atit Centrul cit primul proiect al acestuia sunt in special orientate spre informarea populatiei pentru crearea unei comunitati transparente, durabile si democratice. Un alt scop este de a contribui la un transfer de cunostinte si tehnologii pentru facilitarea dezvoltarii afacerilor mici si mijlocii si a celor legate de cunostinte a calculatorului.
La ceremonia de deschidere au luat cuvintul Directorul Executiv al Asociatiei „COMMUNITAS”, Igor Prisac, Prim-scretar pentru Cultura si Presa al Amabasadei SUA in Moldova, John Balina, Administratorul Centrului, Andrei Malancea, precum si alte persoane importante din s. Antonesti. De asemenea, la acest eveniment au fost prezenti mai multe persoane din satul Antonesti care au reprezentat diferite grupuri sociale. Satenii au aratat un interes destul de sporit dupa prezentarea centrului si a proiectului Sala de Calculatoare pentru Internet si Training, multi din ei cerind sa fie inscrisi la cursurile de calculator.
Ceremonia s-a incheiat cu o mica receptie la care satenii si-au exprimat diferite opinii vizavi de o posibila conlucrare cu Centrul Comunitar si de Training precum si cum satenii impreuna ar putea schimba situatia din sat spre o directie mai buna.

Deoarece Centrul va conlucra in continuare cu reprezentantul ACSA in s. Antonesti, dna Margareta Solomitki, imediat dupa ceremonia de deschidere a avut loc o masa rotunda a agricultorilor beneficiind de facilitatile Salii de Calculatoare pentru Internet si Training.

Conform spuselor oaspetilor si a satenilor, ceremonia de deschidere a primei parti a Centrului Comunitar si de Training din s. Antonesti si a lansarii Clasei de Calculatoare pentru Internet si Training este un inceput frumos care aduce sperante noi populatiei din regiune. De asemenea acest eveniment a incuraj mai multi sateni la un spirit de initiativa si o conlucrare in realizarea bunastarii in s. Antonesti sa a satelor din jur.

Vezi poze de la eveniment aici

Sursa: www.communitas.md