A fost lansat "Monitorul oficial al drepturilor copilului in Moldova"



Grupul de lucru al copiilor pentru monitorizarea drepturilor copilului in Moldova a lansat prima editie a buletinului sau electronic, intitulat „Monitorul Oficial al drepturilor copilului in Moldova”, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat al Centrului de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC).

Prima editie a acestui buletin a fost lansata in ziua intrarii in vigoare a Legii cu privire la prevenirea si combaterea violentei in familie. Dreptul la protectie impotriva violentei este unul dintre drepturile pe care acest grup de copii si le-a propus pentru monitorizare timp de doi ani.

„Monitorul Oficial al drepturilor copilului in Moldova” este editat prin contributia celor 26 de copii din Grupul de lucru al copiilor pentru monitorizarea drepturilor copilului, creat de CIDDC in iulie 2008. Copiii reuniti in Grupul de lucru au varste cuprinse intre 11 si 15 ani si reprezinta 12 reg iuni ale R. Moldova: Balti, Briceni, Calarasi, Causeni, Chisinau, Cimislia, Drochia, Falesti, Orhei, Sangerei, Telenesti si Ungheni. Mesajul Grupului de lucru al copiilor pentru monitorizarea drepturilor copilului este: „În Moldova toate lucrurile trebuie sa inceapa cu dreptul. Cu dreptul copilului”.

CIDDC este organizatie neguvernamentala, fondata in 1998. CIDDC administreaza programe in domeniul educational, social, dezvoltand proiecte si servicii care vizeaza: cercetari si studii, accesul la informatie pentru toti solicitantii, training-uri, publicatii, arte participative etc.

www.info-prim.md