"Clopotul de bronz€ pentru consecventa si curaj in promovarea accesului la informatie



Patru persoane si doua institutii din R. Moldova au obtinut premiul „Clopotul de bronz” pentru consecventa si curaj in promovarea accesului la informatie in anul 2008. Premiile au fost decernate de catre Centrul „Acces-Info” luni, 22 septembrie, in cadrul conferintei anuale „Accesul la informatie: legislatie, realitate, perspective”, transmite Info-Prim Neo.

De premii s-au invrednicit redactia ziarului „Observatorul de Nord” din Soroca; Pretura sectorului Centru, municipiul Chisinau; seful serviciului de presa al Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Valeriu Turea; vicedirectorul Bibliotecii Nationale, vicepresedinte al Asociatiei Bibliotecarilor din R. Moldova, Vera Osoianu; seful Catedrei de jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova, Mihail Guzun si expertul international in domeniul accesului la informatie, Roger Vleugels din Olanda.

În 2007, „Clopotul d e bronz” i-a fost decernat Verei Macinschi de la Curtea Suprema de Justitie, lui Eugen Urusciuc de la Agentia „Monitor Media” din Balti, lui Helen Darbshire de la „Acces-Info Europe”, Spania, Agentiei de Stat pentru Proprietate Intelectuala si Bibliotecii publice de drept din Chisinau.

Premiul „Clopotul de bronz” este oferit anual in cadrul Zilelor dreptului de a sti, care sunt la a V editie in R. Moldova si se desfasoara in perioada 22-28 septembrie cu genericul „O persoana activa este una bine informata”.

www.info-prim.md