100 de studenti din R. Moldova vor beneficia de instruire in planificarea carierei



aiesec5110.jpg100 de studenti din R. Moldova vor beneficia de instruire in planificarea carierei in cadrul proiectului „Next Step 2008”, implementat de organizatia AIESEC, transmite Info-Prim Neo.

Coordonatorul proiectului, Marina Cucer, a precizat vineri, 19 septembrie, intr-o conferinta de presa, ca beneficiari sunt studentii din anii III-V din universitatile din Chisinau.

Potrivit managerului pentru relatii externe si comunicare AIESEC, Andrei Enachi, proiectul este bazat pe o serie de traininguri care vor fi moderate de 4 experti internationali cu experienta in domeniul managementului si resurselor umane. Printre temele sesiunilor se numara comunicarea si discursul public, managementul proiectelor, gasirea unui loc de munca si altele.

Trainingurile vor fi desfasurate in week-end-uri, iar limba de comunicare va fi engleza si romana. Selectarea participantilor se face in baza unor anchete completate, dar si a unui interviu.

„Salariu unui student care activeaza full-time poate varia intre 2 si 8 mii lei, in timp ce salariul unui angajat part-time se negociaza cu fiecare student in parte”, a mentionat in aceeasi conferinta de presa un reprezentant al companiei „StarNet”, Rodion Gavriloi.

Programul „Next Step” este la a treia editie in Moldova. În anul 2007 in cadrul programului au participat in jur de 100 persoane, dintre care 5 persoane au fost angajate in campul muncii.

Proiectul educational va fi organizat in perioada 30 septembrie-30 noiembrie.

AIESEC- Liderul Global in dezvoltarea Tinerilor Lideri este cea mai mare organizatie de tineri din lume creata in 1948, prezenta in peste 100 de tari, inclusiv si R. Moldova. Organizatia are drept scop valorificarea potentialului uman pentru a produce un impact pozitiv in societate, dar si un sir de oportunitati de dezvoltare personala si profesionala.

 

www.info-prim.md