Copiii talentati spun: €žNu! Coruptiei€



Editia 2008-2009 a Caravanei Culturii Pacii, care este organizata anual de catre Organizatia Mondiala a Copiilor Talentati (OMCT), a fost lansata cu un nou proiect cu genericul „Copiii talentati spun: Nu! Coruptiei”, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presa al OMCT.

Proiectul reprezinta o campanie anti-coruptie a voluntarilor de la ONG-urile din Reteaua OMCT, care se desfasoara in perioada 15 septembrie 2008 – 15 ianuarie 2009 si va cuprinde mai multe localitati din raioanele Drochia, Hancesti, Straseni, precum si localitatile municipiului Chisinau. În proiect va participa un numar mare de ONG-uri de nivel national si local, administratia publica locala, institutii de invatamant, institutii culturale etc., care-si propun sa sporeasca promovarea transparentei si responsabilitatii civice in procesul de combatere a coruptiei.

Obiectivul strategic al proiectului este un serios imbold de consolidare a capacitatilor ONG-urilor din Reteaua OMCT, si sporirea rolului ONG-lor de nivel national si local in lupta contra coruptiei.

Proiectul va fi promovat оn peste 20 de blog-uri ale ONG-urilor din Reteaua OMCT, in ziarul “Copiii Europei” si revista “Micul Print”, precum si in blog-ul special al proiectului “Microfonul liber si… independent – spune: Nu! Coruptiei”.

Reteaua OMCT reprezinta peste 40 de ONG-uri de nivel local, national si international. Organizatia are statut participativ la Consiliul Europei. A lansat Caravana Culturii Pacii in 1993 la nivel national si in 1995 la nivel international.

www.info-prim.md