€žJuristii pentru Drepturile Omului€ saluta decizia PSD din Romania



Organizatia „Juristii pentru Drepturile Omului” saluta initiativa Partidului Social-Democrat din Romania de a-l inainta pe Tudor Pantaru in calitate de candidat pentru alegerile din 30 noiembrie 2008 in Parlamentul roman in circumscriptia electorala nr. 43 pentru romanii cu domiciliul in afara tarii.

Într-un comunicat al Asociatiei, citat de DECA-press, se spune ca „Tudor Pantaru este o personalitate ilustra, un promotor aprig al democratiei si drepturilor omului in RM si in Europa”.

„Promovarea interesului national cu dedicatie totala si inaltul profesionalism l-au caracterizat pe Tudor Pantaru pe parcursul intregii sale activitati. Din aceasta cauza, dupa venirea la putere a regimului comunist, guvernarea a facut totul, pentru a-l forta pe domnul Pantaru sa plece din RM, cu scopul de a-l exclude din viata politica moldoveneasca”, se mentioneaza in documentul citat.

Autorii comunicatului considera ca „alegerea lui Tudor Pantaru in Parlamentul Romaniei ii va permite dumnealui sa asiste efectiv opera de democratizare a RM, de promovare a drepturilor omului si de accelerare a integrarii europene a statului nostru”.

„Suntem convinsi ca dl. Tudor Pantaru va fi un avocat eficient care va sti sa se bata pentru interesul basarabenilor sai in Parlamentul Romaniei”, mai sustine Asociatia.

Sursa: DECA-press