CJI invită la Masa rotundă „Soluții pentru războiul informațional purtat de Rusia”



Baltic to Black Sea Alliance (BBSA) în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) Vă invită la o masă rotundă la care va fi pus în discuție documentul de politici „Soluții pentru războiul informațional purtat de Rusia. Recomandări pentru factorii de decizie politică din Statele Baltice, Ucraina, Georgia și Moldova”, elaborat cu contribuția mai multor cercetători, reprezentanți ai societății civile, ai organelor de reglementare din audiovizual din statele vizate.

Documentul de politici prezintă situația actuală cu privire la influența mediatică a Federației Ruse în fostele state sovietice, pune accentul pe războiul informațional-hibrid și climatul în care activează mass media din Statele Baltice, Ucraina, Georgia și Moldova. De asemenea, documentul include  recomandări atât pentru factorii de decizie politică, cât și pentru societatea civilă, partenerii de dezvoltare regională în vederea contracarării efectelor propagandei rusești pe teritoriul statelor respective. Participanții la masa rotundă vor discuta despre recomandările propuse din perspectiva  specificului climatului informațional din Moldova și posibilității aplicării acestor recomandări în țara noastră.

La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai Parlamentului şi Guvernului, membri ai Comisiei parlamentare pentru mass-media, experţi în domeniul mass-media, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice în Republica Moldova, patroni de media, editori, jurnalişti, lideri de opinie.

Participarea Dvs. la această  masă rotundă va fi foarte utilă pentru dezbaterea calitativă a temei anunţate. Dacă însă nu veţi putea participa la eveniment, vă rugăm respectuos să delegaţi un reprezentant al instituției Dvs.

Evenimentul va avea loc marţi, 28 aprilie 2015, cu începere de la ora 10.00, sala de conferințe FORUM a Centrului moldo-coreean de Informare si Acces (mun. Chişinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 134, et.4 ).

Vă rugăm să confirmaţi participarea la următoarea adresă electronică: otiganescu@ijc.md sau la numărul de telefon 022 213 652, 079 113 769. Persoană de contact – Olga ȚÎGANESCU, Coordonator al Departamentului politici şi legislaţie media al CJI.

Note. La eveniment va fi asugurată traducerea simultantă în limba engleză.