Asociatia Parintilor Adoptivi promoveaza adoptia ca forma de protectie a copilului



familie_adoptiv.pngMercuri, 10 septembrie 2008 in or. Leova in incinta Sectiei asistenta sociala si protectie a familiei, Asociatia Parintilor Adoptivi (APA) a desfasurat atelierul de lucru cu genericul „Crearea in raionul Leova a unui potential uman profesional din rindul pedagogilor, reprezentantilor mass-media si ai societatii civile capabil sa trateze corect si sa promoveze adoptia ca forma de protectie a copilului abandonat”, din cadrul proiectului finantat de Clubul International al Femeilor din Moldova (CIFM).

La eveniment au participat seful sectiei asistenta sociala si protectie a familiei r-ul Leova,  specialista protectia copilului, reprezentant al ONG “Camelot”, parinti adoptive, profesori, parteneri ai proiectului- 2 reprezentanti de la ONG “Amici dei Bambini” Moldova.

Timp de citeva ore, vorbitorii au discutat despre adoptie, precum si despre modalitatile de abordare si promovare a acestei tematici in presa, la scoala, in mediul profesional. Placuta a fost marturiile parintilor adoptivi Svetlana si Ion, care de citeva luni sunt fericiti cu o fetita, care au adoptat-o din primele zile.

"Dorim sa-i dam fiicei noastre in afara de sprijin material si o buna educatie, dragoste. Suntem fericiti. Fetita mult ne seamana", a spus Svetlana.

"Am vizitat familia si mi-a placut mult. Aveau acasa o casa plina de copii-  nepoti, alti copii adoptati din sat. Este o familie foarte reusita", a marturisit Carolina Levcenco, specialist protectia copilului.

S-a discutat despre necesitatea implicarii psihologului in multe cazuri, deoarece mentalitatea tip ”sovetic” a familiilor adoptive nu este valabila intr-o societate moderna.

De aceia, in curind la Leova cu suportul ONG “Amici dei Bambini” Moldova, se va deschide Centru Consiliere Adoptii- sprijin pentru promovarea adoptiei nationale.

Detaliat presedintele APA a vorbit despre scopul proiectului finantat de CIFM, activitatile care se vor desfasura.


Rodica Gutu,
Presedinte Asociasia Parintilor Adoptivi