Un centru pentru consiliere in adoptii va fi deschis in curand la Leova



În orasul Leova a avut loc un atelier de lucru cu genericul: „Crearea in raionul Leova a unui potential uman si profesional din randul pedagogilor, reprezentantilor mass-media si ai societatii civile, capabili sa trateze corect si sa promoveze adoptia ca forma de protectie a copilului abandonat”, transmite Info-Prim Neo.

Principala tema de discutie a acestei intalniri a fost adoptia ca forma de protectie a copilului abandonat si modalitatile de abordare a acestei tematici. Timp de cateva ore, reprezentanti ai autoritatii tutelare locale, profesori, parinti adoptivi si reprezentanti ai societatii civile au discutat despre dificultatile adoptiei nationale, precum si despre modalitatile de abordare si promovare a acestei tematici in presa, la scoala, in mediul profesional.

În curand, la Leova va fi deschis, cu suportul Asociatiei „Amici dei Bambini” Moldova, un centru pentru consiliere in adoptii, obiectivul caruia va fi sustinerea familiilor si promovarea adoptiei nationale.

Atelierul de lucru a fost organizat de catre Asociatia Parintilor Adoptivi. Proiectul este finantat de catre Clubul International al Femeilor din Moldova.

www.info-prim.md