Un portal de plasament a studentilor in stagii profesionale



stagieremd.jpgJoi, 11 septembrie, ora 12:30, Asociatia pentru Sustinerea Initiativelor Studentilor si Tinerilor "ASIST" va lansa primul portal de plasament a studentilor in stagii profesionale in cadrul intreprinderilor din Moldova. Lansarea va avea loc in incinta Academiei de Studii Economice din Moldova, blocul B, et. 1, aud. 104.



Asociatia pentru Sustinerea Initiativelor Studentilor si Tinerilor “ASIST”, in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Moldova a lansat un proiect de reformare a sistemului de plasament in stagii profesionale. Ideea proiectului consta in modernizarea sistemului de plasament in stagiere prin crearea unei baze de date online si echiparea acesteia cu un site si un motor interactiv de cautare. În prezent, echipa ASIST a semnat deja acorduri de colaborare cu peste 150 de interprinderi din Moldova care sunt dispuse sa ofere studentilor peste 630 de stagii. Toate ofertele de stagii sunt oferite in domeniul economic si stau la dispozitia studentilor si tinerilor specialisti interesati de obtinerea unei experiente practice in anumite sectoare ingust specializate.

Ofertele de stagii disponibile la moment acopera urmatoarele ramuri economice: audit, banci si activitate bancara, business si administrarea afacerilor, cibernetica si informatica economica, contabilitate, economie generala si drept, finante si asigurari, management, management social, marketing, merceologie si comert, serviciul clienti, turism si servicii hoteliere. Un aspect foarte atractiv pentru studenti este faptul ca aproximativ 60% din toate intreprinderile ofertante de locuri de stagii si-au declarat intentia de a plati stagiarii la locul lor de practica, si aproximativ 50% din intreprinderi si-au declarat interesul de angajare posterioara a stagiarilor in caz de manifestare a unor calitati profesionale din partea acestora.

Prezentul portal ofera informatii detaliate despre locul de stagiere precum si informatii mult mai extinse cum ar fi: perioada de stagiere, cerinte din partea stagiarului, modul de aplicare la stagiu, responsabilitatile stagiarului, salarizarea, posibilitatea de angajare posterioara precum si multe altele. În afara de aceasta, portalul ofera posibilitati largi si interprinderilor ofertante de locuri de stagiere. Acestea iti pot crea profilul sau/si sa plaseze oferte pentru studenti in mod individual. Pentru facilitarea navigarii, portalul este echipat cu un motor de cautare care face posibila gasirea celor mai potrivite oferte in baza cerintelor inaintate atit de catre stagiari cit si de intreprinderi. Serviciile oferite de portal pot fi accesate atit de pe pagina www.stagiere.md cit si direct de pe pagina Academiei de Studii Economice – www.ase.md .

Începind cu anul curent ASIST va prelua si activitatea Centrului de Plasament in Stagii ce activeaza pe linga ASEM precum si va lansa un Centru de Orientare Profesionala pentru studenti. In asa fel, studentii ASEM care vor intilni probleme in gasirea unui loc de stagiu potrivit, vor putea beneficia de asistenta din partea unei echipe bine pregatite in domeniu. În afara de aceasta, vor fi lansate cursuri de pregatire in scrierea CVurilor, scrisorilor de motivare, scrisorilor de intentie si pregatire pentru prezentare la interviuri cu potentialii angajatori.

Mark Mazureanu
Tel: +373 69069955
Email: marcmazureanu@yahoo.com