MOTIVATIE & partenerii continua traditia de a organiza odihna de vara a copiilor cu dizabilitati



Traditional Asociatia MOTIVATIE in parteneriat cu alte 3 organizatii (Asociatia AZI din Cahul, Centrul de reabilitare FIDANJIK si ASCHF Peresecina) desfasoara o tabara de vara pentru copii cu dizabilitati si parintii acestora. Tabara are loc la Slobozia Dusca, Criuleni in perioada 21-29 august si insuma 73 de copii cu diverse tipuri de dizabilitati si 73 de parinti si insotitori. 40 de specialisti si voluntari asigura un program interactiv al Taberei: ateliere de creatie, activitati de dezvoltarea abilitatilor sociale, recuperare activa, inot, iar seara participantii au parte de un program de divertisment: discoteca, concursuri, prezentari ale organizatiilor. Pentru multi dintre participanti asemenea activitati sunt unicele pe toata durata anului, cele mai mari probleme fiind intilniti de cauza atentiei insuficiente a autoritatilor cu privire la organizarea odihnei de vara a copiilor cu dizabilitati, numarul mic de servicii comunitare care ar ajuta familiile sa depaseasca multe dintre problemele sociale.

 

Tabara presupune surprize pentru copii - desfasurarea unui iarmaroc cu vinzare a lucrarilor copiilor, iar cu ajutorul punctelor acaparate pe parcursul tuturor activitatilor, copii pot sa cumpere diverse lucruri unii de la altii. Toti copiii vor primi cadouri din partea organizatorilor si a unui donator particular din Germania. Copiii din cadrul Asociatiei MOTIVATIE vor avea un motiv in plus de bucurie - donatorul german a daruit organizatiei un microbus Mercedes Sprinter adaptat pentru persoane cu dizabilitati locomotorii.

 

Activitatea face parte dintr-un proiect complex de parteneriat pentru imbuntatatirea calitatii vietii copiilor cu dizabiltiati, finantat de organizatia suedeza SOIR.

 

Serviciul de presa al MOTIVATIE Moldova

Pentru informatii suplimentare - Igor Meriacre, 079480732