Implicarea tinerilor in procesul decizional prin participarea in activitatea Consiliilor Locale



Centrul de Dezbateri Criuleni in parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Tineri "Universul Tinerilor" organizeaza in perioada 25 - 31 august 2008 Scoala de Vara in cadrul proiectului "Implicarea tinerilor in procesul decizional prin participarea in activitatea Consiliilor Locale". Gazda evenimentul va fi tabara de odihna „Nistru" (Molovata Noua, raionul Dubasari).

La Scoala de Vara vor participa 80 de tineri cu spirit de lider, din 20 de localitati ale raionului Criuleni, care au fost selectati in baza scrisorilor de aplicare si a interviurilor. In timp de sase zile participantii Scolii de Vara vor studia procesul de creare a Consiliilor Locale ale Tinerilor si vor simula procesul alegerilor, care va cuprinde:

  • elaborarea Codului Electoral;
  • inaintarea candidatilor;
  • organizarea campaniei electorale si dezbaterilor publice;
  • votarea si validarea rezultatelor;
  • prima sedinta a CLT.

In rezultatul activitatilor enumerate tinerii vor detine cunostintele si abilitatile necesare pentru initierea procesului de creare a Consiliilor Locale a Tinerilor оn localitatile de unde provin.

Suportul financiar al proiectului "Implicarea tinerilor in procesul decizional prin participarea in activitatea Consiliilor Locale" este acordat de Guvernul SUA (Democracy Commission Small Grants Program) si Regatul Norvegiei (Small Project Fund for Moldova, 2008).

Proiectul se realizeaza in strinsa colaborare cu Consiliul Raional Criuleni si prevede ca pina la sfirsitul anului 2008 in 20 de localitati ale raionului Criuleni se vor forma Consiliile Locale ale Tinerilor.

Pentru detalii contactati:

coordonatorul proiectului Serghei Lоsenco (slicenco@hotmail.com, tel. 069526012)

Centrul UNIT, tel. (248) 25024, 25025.