AO ”Centrul Regional de Dezvoltare Socio-Economică” dă start proiectului ”Educarea non-formală în rîndurile femeilor migrante și potential migrante în domeniul antreprenorial”



AO"Centrul Regional de Dezvoltare Socio-Economică" - dă start PROIECTUL "EDUCAREA NON-FORMALĂ ÎN RÎNDURILE FEMEILOR MIGRANTE ȘI POTENȚIAL MIGRANTE ÎN DOMENIUL ANTREPRENORIAL".

Proiectul va fi implementat în perioada februarie - mai 2015, în parteneriat cu Administrația Publică Locală de nivelul I și II, datorită suportului financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei, și implementat de către Organizația Internaţională pentru Migraţie (OIM), Misiunea în Moldova.

Grupul țintă selectat în cadrul proiectului va fi constituit din 45 de persoane/femei migrante și potențiel migrante, care vor putea beneficia de oportunități de informare, consultanță, formare în competențe antreprenoriale, precum și posibilități de angajare în cîmpul muncii.

Regiunea vizată prin proiect este raionul Cahul.

Activități în cadrul proiectului:

  • Instruire în domeniu juridico-economic, consultanță întru susținerea inițiativelor antreprenoriale și facilitarea angajării femeilor în cîmpul muncii,
  • Asistență și Suportul informațional, juridic privind angajarea în cîmpul muncii,
  • Suport și asistență la elaborarea planurilor de afaceri și atragerea surselor financiare pentru initierea de afaceri și oportunitatea programelor investiționale
  • Susținerea antreprenoriatului local inițiat de femeile beneficiare ale proiectului prin acordarea a mini-granturilor sub formă de echipament.

Înscriere în proiect:

Femeile migrante și potențial migrante din raionul Cahul, care se încadrează în grupul țintă menționat și sunt interesate de acțiunile proiectului, să expedieze mesaj privind motivarea și dorința de a beneficia de oportunitățile proiectului pînă la 25 februarie 2015, la adresa de email: centrulregional.dse@gmail.com,.

Toate cheltuielile ce ţin de participare (transport, alimentaţie, materiale de instruire) vor fi acoperite de catre organizatori.
Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la numerele de telefon: 079581986, 079617394, 029992837.

Articol adaugat de: Igor Schin
Alte articole de la acest autor: