Proiectul de Cooperare pentru Pace



În perioada 4-5august 2008, la Institutul Muncii a avut loc o intilnire de lucru cu grupul profesional al profesorilor. La acest eveniment au participat 22 de reprezentanti ai institutiilor preuniversitare de invatamint de pe ambele maluri ale Nistrului, din localitati precum: Camenca, Grigiropol, Dorotcaia, Ribnita, Tighina, Orhei, Ungheni, Corjova, Cahul, Balti etc.

În cadrul intilnirii de lucru, participantii au discutat in focus grupuri despre interesele profesionale, oportunitati si dificultati cu care se confrunta. De asemenea, au discutat despre avantajele si dezavantajele sistemelor de invatamint de pe ambele maluri si care sint necesitatile pentru o buna functionare.

Aceasta activitate este in cadrul Proiectului de Cooperare pentru Pace care isi propune construirea unui fundament solid de capacitati, structuri si resurse pentru a avea in cadrul societatii civile de pe ambele maluri ale Nistrului capacitatea necesara pentru angajarea in procese de construirea pacii si transformarea conflictelor.

Activitatea a fost facilitata si organizata de Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO). Partenerul acestui eveniment fa fost Asociatia PromoLex, careia i se aduc sincere multumiri pentru ajutorul acordat in selectarea si invitarea participantilor.

Pentru mai multe detalii:
Ecaterina Cretu (CReDO) – cretu @credo.md sau www.peacedialogue.org

Sursa: Buletinul Promolex