Studentii fac schite pentru o universitate ideala



Mai multi studenti din R. Moldova si-au creionat propria „Universitate Ideala" in care ar dori sa studieze si sa devina specialisti in diverse ramuri de activitate. Scenariul „Universitatii Ideale" a fost definitivat de 70 de reprezentanti din 12 institutii de invatamant superior din R. Moldova, in cadrul scolii de vara pentru studenti cu acelasi generic, transmite Info-Prim Neo.

Participantii au declarat miercuri, 13 august, in cadrul unei conferinte de presa ca au incercat sa modeleze o Universitate Ideala prin studierea si analiza sistemului de invatamant superior din R. Moldova, aplicarea abilitatilor de lider pentru solutionarea anumitor probleme identificate tot de ei si simularea lucrului organelor de autoguvernare studenteasca din cadrul universitatilor.

Scoala de vara a fost o combinatie de seminare si traininguri ce tin de educatia non-formala, schimbul de experienta dintre studentii din diferite unive rsitati din tara si de peste hotare si simularea dezvoltarii studentilor pe plan individual, dar si in cadrul unei organizatii, precizeaza Alina Grossu reprezentantul Aliantei Studentilor din Moldova.

Potrivit Mariei Vazdoaga, studenta, in cadrul „Universitatii Ideale" participantii au invatat sa scrie CV-uri si scrisori de motivare, de negociere, trecere cu succes a unui interviu, dezvoltarea abilitatilor de lider si de lucru in echipa etc.

În universitatile din tara cel mai des este incalcat dreptul la informare, la libera exprimare si dreptul la intrunire, spun studentii care au participat la scoala de vara. Acestia s-au aratat hotarati sa-si apere drepturile, inclusiv sa poarte discutii cu profesorii pentru ca acestia sa die mai atenti la necesitatile studentilor.

Scoala de vara pentru studenti „Universitatea ideala" a fost organizata de Alianta Studentilor din Moldova, in perioada 4-9 august curent. Proiectul a fost finantat de catre Ambasada Statelor Unite in R. Moldova.

Scoala de vara face parte din proiectul „Împreuna pentru Studenti si Democratie" initiat de Alianta Studentilor din Moldova, realizat printr-o serie de seminare orientative pentru traineri si pentru studenti pe parcursul anului curent.


www.info-prim.md