LA BALTI, MAI MULT DE 30 DE MAIDANEZI AU FOST SALVATI DE LA O POSIBILA EXTERMINARE



O organizatie de protectia animalelor din Balti acuza autoritatile locale ca ar fi intentionat sa omoare 33 de caini vagabonzi, adapostiti in ograda unei case, transmite Agentia DECA-press. Deja de trei ani, Ala Povar, presedintele Organizatiei de Aparare a Animalelor din Balti, adaposteste in ograda sa cainii vagabonzi care necesita tratament. Ieri insa, femeia s-a pomenit la poarta cu 15 functionari si angajati de la salubrizare.

Potrivit Alei Povar, functionarii au venit cu scopul de a lichida toti cainii. „Au venit cu o masina care umbla prin oras si extermina cainii. Le-am spus ca nu au dreptul sa intre pe teritoriul proprietatii mele private. La aceasta mi s-a replicat ca voi sta incarcerata timp de 15 zile”, povesteste Ala Povar.

Asa cum functionarii si angajatii de la salubrizare n-au reusit sa intre pe poarta, au incercat sa rupa un gard, banuind-o pe stapana ca ar avea probleme mintale. „Ii bateam peste mana, ca sa lase gardul. In acest timp, inconjurandu-ma, ei chemau prin telefon medicii de la Spitalul de Psihiatrie”.

Animalele a fost salvate de catre Tina Granie, presedinta Organizatiei „Animal Vox”, care dispune, in afara orasului, de un refugiu pentru maidanezi.

Desi municipalitatea nu dispune de un refugiu specializat, autoritatile sustin ca au vrut doar sa evacueze animalele, dar nu sa le omoare, dupa cum sustine Ala Povar. „Primaria nu a avut intentia de a omori cainii, ci am avut intentia de a-i evacua”, a spus Igor Neaga, viceprimar de Balti.
Autoritatile baltene sustin ca nu au bani pentru a construi un refugiu pentru animale, dispunand de surse de finantare necesare doar pentru sterilizarea acestora.
Potrivit unor estimari, in municipiul Balti exista aproximativ zece mii de maidanezi.


DECA-press