ONG ACUZA REGIA AUTOSALUBRITATE CA AR FI OMORAT CAINII СAPTURATI PENTRU STERILIZARE



Presedintele Asociatiei pentru protectia animalelor fara adapost din Chisinau, Valentina Dudnic, acuza Regia Autosalubritate ca ar fi omorat cainii capturati marti, 15 iulie, pentru a fi sterilizati in cadrul campaniei anuntate de municipalitate. Conducerea intreprinderii municipale respinge acuzatiile, transmite Info-Prim Neo.

Valentina Dudnic a comunicat presei ca dupa sedinta de dimineata de la Primarie s-ar fi deplasat la necropola pentru a prelua cainii capturati pentru a fi sterilizari, conform intelegerilor atinse cu minicipalitatea. „Nu am putut intra timp de doua ore pe teritoriul necropolei. Dupa ce am patruns inauntru am vazut urme proaspete de sange, fecale si blana”, a Valentina Dudnic. Potrivit sursei citate, angajatii de la Autosalubritate i-ar fi spus ca animalele prinse de dimineata au fost eliberate imediat, fara sa ofere alte explicatii.

„Nici un caine capturat in dimineata zilei de 15 iulie nu ar fi fost omorat”, a declarat, solicitat de presa, Tudor Maniv, directorul Regiei Autosalubritate.

Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat ca nu a fost la fata locului pentru a vedea care este situatia la necropola. „Dupa incheierea sedintei Consiliului municipal voi pleca pentru a vedea care este starea lucrurilor. Deocamdata nu cunosc detalii”, a spus presei Nistor Gozavu. Potrivit sursei citate, plangeri au fost adresate doar de Valentina Dudnic, celelalte organizatii nu au acuzat atare fapte.

Nistor Grozavu a mai spus ca, cel mai probabil, va semna o dispozitie conform careia campania de sterilizare a maidanezilor va fi sistata pentru o saptamana intrucat nu exista o repartizare clara a responsabilitatilor. Maine urmeaza sa aiba loc inca o sedinta cu ONG-urile implicate in campanie.

In municipiul Chisinau exista circa 30 mii de maidanezi. Sterilizarea unui caine costa circa 300 de lei. Municipalitatea este dispusa sa aloce ci rca 7 mln lei in acest scop.

www.info-prim.md