MAIDANEZII DIN CAPITALA VOR FI STERILIZATI DE CATRE O ASOCIATIE NONGUVERNAMENTALA



Fundatia de binefacere moldo-germana pentru protectia animalelor „Laika” si-a propus ajutorul pentru sterilizarea maidanezilor din capitala. Proiectul urmeaza sa se desfasoare in perioada 15 iulie – 30 septembrie, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit sefului Regiei Autosalubritate, Tudor Maniv, efectele campaniei in cauza vor fi limitate, motiv pentru care municipalitatea trebuie in continuare sa caute solutii pentru problema.

Se preconizeaza ca in fiecare zi sa fie capturati cate 20-30 de caini din zonele gradinitelor, scolilor sau unde au fost inregistrate cazuri de agresiune din partea cainilor. Dupa sterilizare, animalele vor fi tinute sub supraveghere inca trei zile, dupa care vor fi lasate libere. Maidanezii bolnavi vor fi omorati.

„In doua luni nu poate fi rezolvata problema care s-a acumulat in zeci de ani”, a opinat primarul Dorin Chirtoaca. „Daca nu vor fi sterilizati toti cainii, c i doar o parte dinte ei, nu va exista efectul scontat”, a adaugat edilul.

Contributia Primariei nu a fost decisa deocamdata. Pana la sfarsitul saptamanii curente, Autosalubritate va prezenta un deviz de cheltuieli in acest sens.

Solicitata de Info-Prim Neo, directoarea fundatiei „Laika”, Tatiana Manastarla, a ezitat sa ofere detalii despre campanie invocand ca discutiile cu autoritatile locale nu au fost incheiate. Marti, 15 iulie, urmeaza sa se desfasoare o intalnire pentru a decide responsabilitatile.

Autoritatile municipale vehiculeaza cifra de 20-30 mii de caini vagabonzi in Chisinau.

www.info-prim.md