Centrul de promovare a tinerilor



In perioada 01.12.2007-31.07.2008, Asociatia pentru Integrare si Dezvoltare Comunitara Iasi in parteneriat cu Centrul de resurse pentru Adolescenti si Tineret – Balti si Asociatia Consensual Iasi,  implementeaza proiectul „Centrul de promovare a tinerilor", RO2005/017-537.01.02.02, finantat prin Programul de vecinatate Romania – Moldova 2004 - 2006, Masura Nr. 2.1. Fondul Comun al Proiectelor Mici-Phare CBC 2005 , Prioritatea 2.


Obiectivul general al proiectului:


Dezvoltarea schimburilor culturale si stimularea turismului in zona transfrontaliera Romania- Moldova


Obiective specifice:

  1. Dezvoltarea schimburilor culturale si stimularea creativitatii si competivitatii tinerilor din zona transfrontaliera Romania - Moldova prin organizarea de activitati artistice
  2. Dezvoltarea abilitatilor si competentelor a 40 de tineri din zona transfrontaliera, participanti la concursul de fotografie, prin cuprinderea lor la  un program de instruire si asistenta teoretica si practica in domeniul prelucrarii imaginilor.
  3. Stimularea turismului din cele 2 tari prin realizarea a 2 albume turistice ilustrate cu cele mai bune lucrari inscrise la concursul organizat si distribuirea acestora agentiilor de turism pentru atragerea turistilor.

 

Grupurile tinta ale proiectului:

  • 400 tineri, cu varsta intre 16-39 de ani, pasionati de fotografie, din judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si Republica Moldova
  • 200 agentii de turism, structuri de primire turistica, obiective turistice, aeroporturi, gari, autogari, ONG cu activitati in domeniul turismului, consilii judetene/raionale,  etc


ACTIVITATILE PROIECTULUI (pe etape)

Etapa a I-a (finalizat)
Concurs de fotografie digitala "Arata-ne tara ta!",  structurat pe urmatoarele categorii:
-          Obiective turistice;
-          Peisaj;
-          Viata oraselor/satelor.
Participanti: tineri pasionati de arta fotografica, indiferent de  ocupatie, statut social, sex sau nationalitate, cu domiciliul in judetele Iasi, Botosani, Vaslui, Galati si Republica Moldova.


Juriul:


    - specialisti ai Universitatii de Arte  "George Enescu" Iasi
    - specialisti ai Revistei "Foto magazin"


Premii


-  cei mai buni 40 de concurenti au participat gratuit  la un atelier de creatie  desfasurat in Iasi (seria I in perioada 7-11, seria II in perioada 14-18 mai). Tematica: captura  si procesarea digitala a imaginilor.
Etapa a II-a
-          cele mai reusite 120 de fotografii (60 cu imagini din Romania -judetele Iasi, Botosani, Vaslui, Galati si 60 cu imagini din Republica Moldova) vor fi inramate si se vor constitui intr-o expozitie. Expozitia va fi itineranta si va poposi in 4 localitati din Romania – Galati, Iasi, Botosani, Vaslui si in 4 localitati din Moldova – Balti, Riscani, Ungheni si Orhei. Pentru promovarea turismului si a autorilor in Romania se vor expune imagini din Republica  Moldova si in Moldova imagini din Romania.


In Republica Moldova vernisajul de fotografie se realizeaza: 4-8 iulie – Riscani, 17-20 iulie – Orhei, 22-25 iulie – Ungheni, din 26 iulie - Balti


Premii

-  cele mai reusite imagini - 3 premii, constand in articole foto/carti de specialitate. Premierea a avut loc in cadrul vernisajului de la Iasi – Muzeul Literaturii Romane – Parcul Copou, vineri 27 iunie 2008, ora 12.
Etapa a III-a
- 60 de fotografii, relevante pentru zona transfrontaliera Romania-Moldova, vor fi publicate in 2 albume turistice ce vor fi distribuite in Romania si Moldova (agentii de turism, structuri de primire turistica, obiective turistice , aeroporturi, gari, autogari, ONG cu activitati in domeniul turismului, consilii judetene/raionale,  etc)
 
Pentru informatii suplimentare: ONG « Mostenitorii », tel/fax 231. 78389, e-mail: mostenitorii@gmail.com,