Campanie Europa pentru studenţi. Despre cum e să fii student în UE



Consiliul Național al Organizațiilor Studențești din Moldova (CNOSM), împreună cu Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului, desfășoară campania „Europa pentru studenți”. 

Ținând cont de parcursul european pe care l-a ales Republica Moldova, în luna septembrie 2014, CNOSM a inițiat o campanie de informare privind Uniunea Europeană (UE) în rândul studenților. Campania de amploare națională se desfășoară timp de 4 luni în toate universitățile țării și include mai multe activități, începând cu deplasări în universități și organizarea discuțiilor cu experții din domeniu, desfășurarea emisiunilor la radio-ul Studentus și terminând cu distribuirea broșurilor.

„Am inițiat această campanie pentru a oferi aun spectru de informații legate de statutul membru UE, în special despre aspectele ce îi vizează pe studenți, pentru a-i ajuta să-și formeze o atitudine personală, argumentată și documentată”, spune președintele CNOSM Alexandr Cauia.

Primii studenți care au fost informați despre UE și sistemul educațional din uniune au fost peste 200 de participanți la Forumul Organizațiilor Sindicale Studențești din Moldova în perioada 19-21 septembrie 2014.

Începând cu 10 octombrie, ora 19.00, CNOSM, în parteneriat cu radio Studentus va desfășura emisiuni cu tematici legate de UE. În cadrul primei ediții, organizatorii campaniei vor discuta despre ce i-a motivat să inițieze această campanie, ce obiective și-au stabilit și ce au reușit să obțină până acum.

Consiliul Național al Organizațiilor Studențești din Moldova este o organizație apolitică și nonprofit, înregistrată în anul 2008 și constituită de studenți din fiecare universitate publică din Moldova. Toate activitățile pe care le desfășoară CNOSM sunt bazate pe promovarea și apărarea intereselor studenților și organizațiilor studențești din țară.

Articol adaugat de: Echipa Studentus