Jurnaliștii din Moldova au alergat o milă pentru un mediu curat



foto 2Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Republica Moldova (AJMTEM) a organizat astăzi, 4 octombrie 2014, cursa "Jurnaliştii aleargă pentru un mediu curat", parte a acțiunii de nivel european "Move Week". La eveniment au participat jurnalişti, studenţi la facultatea de profil, precum şi membri ai Clubului Cicliştii Amatori. Aceştia au alergat pe distanţa de peste un kilometru şi jumătate, în parcul Valea Morilor din Chişinău.
Scopul cursei a fost promovarea unui mediu curat şi conştientizarea problemelor ecologice cu care se confruntă Republica Moldova, precum şi impulsionarea abordării acestora în mass-media.
Prima la finiş a ajuns Svetlana Tătaru, reporteră la publika.md.Poziţia a doua a fost ocupată de Mihaela Josan, reporteră la ecopresa.md, iar locul trei le-a revenit lui Vasile Fotescu de la Clubul Cicliştilor Amatori şi Vioricăi Sârbu, chişinăuianca ce s-a alăturat din propria iniţiativă la această acţiune.
foto 5Participanţi au primit diplome şi cadouri din partea organizatorilor - Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din Moldova - şi a partenerilor – Centrul Regional de Mediu şi Revista „Natura".
Cursa "Jurnaliştii aleargă pentru un mediu curat" este la prima ediţie, dar organizatori vor continua să promoveze subiectele ecologice atât în mass-media, cât şi prin diverse metode de informare şi conştientizare ecologică a populaţiei.
Amintim că MOVE Week este un eveniment anual la nivel european și o parte integrantă a campaniei NowWeMOVE. În acest an, MOVE Week are loc de la 29 septembrie până la 5 octombrie. Obiectivul MOVE Week este promovarea beneficiile unui mediu de viaţă activ și de a participa în mod regulat la sport și activitate fizică.