EX-PREMIERUL TARLEV SE VA OCUPA DE CONSTITUIREA ASOCIATIEI OBSTESTI PRIETENII RUSIEI IN MOLDOVA



Ex-premierul Vasile Tarlev se va ocupa de constituirea organizatiei obstesti „Prietenii Rusiei in Moldova”. El a fost ales presedinte al Comitetului organizatoric privind constituirea acestei organizatii, informeaza Agentia DECA-press.

Comitetul a anuntat ca in scurt timp va demara activitatile de constituire ale organizatiilor primare, in sate si raioane, dupa care va urma si constituirea organizatiei propriu-zise.

Comitetul sustine ca membri ai organizatiei pot deveni atat persoane fizice, cat si juridice (intreprinderi, organizatii neguvernamentale etc.). Personalitatile marcante din alte tari vor putea deveni membri de onoare.

Printre prioritatile organizatiei se numara dezvoltarea reciproca a relatiilor economice, umanitare si politice dintre cele doua state, astfel incat sa se dezvolte o responsabilitate pentru un „viitor comun al Moldovei si al Rusiei”.

„Nu vom exagera daca vom spune ca popoarele Moldovei si al Rusiei sunt adevarati frati, atrasi istoric unul spre altul, intotdeauna ajutandu-se reciproc in timp de calamitati si nenorociri, bucurandu-se de succesele unui altuia pe timp de pace si faurire”, spune Tarlev intr-un interviu publicat de portalul de expresie rusa „Ava.md”.

Din grupul de initiativa al organizatiei fac parte mai multi businessmeni, reprezentanti ai autoritatilor locale, ingineri, istorici etc. Printre acestia, pe langa ex-premierul Vasile Tarlev, poate fi remarcat in special bascanul autonomiei gagauze Mihail Formuzal.

 

DECA-press