UN NOU PROIECT ISI PROPUNE SA OFERE O SANSA PENTRU TINERII LIPSITI DE OPORTUNITATI



„O sansa pentru tinerii lipsiti de oportunitati” este genericul si scopul principal al unui nou proiect lansat de catre Centrul Regional de Asistenta si Informare al organizatiei neguvernamentale „Contact-Cahul”, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat al ONG-ului.

Proiectul este orientat spre imbunatatirea situatiei a 28 tineri defavorizati din raionul Cahul cu varsta de 16-18 ani. In decursul a 10 luni, acesti tineri vor beneficia de sprijin si servicii sociale psiho-pedagogice si juridice. Adolescentii vor fi instruiti in cadrul cursurilor de calificare profesionala pentru a obtine o meserie solicitata pe piata locala a fortei de munca, vor fi antrenati in sesiuni teoretico-practice, activitati interactive orientate spre formarea principalelor deprinderi de viata.

Proiectul va pune accent pe abordarea individualizata a beneficiarilor, astfel incat in afara programului general, fiecare tanar va ave a un parcurs personalizat, conectat la nevoile si necesitatile personale.

La proiect vor participa tineri cu minimum cinci clase absolvite, din in orasul sau din satele raionului Cahul, cu grad de vulnerabilitate extrema datorata absentei parintilor (unul sau ambii parinti plecati in strainatate, familii mono- sau non-parentale) sau cu grad inalt de saracie in familie, marginalizare.

Centrul „Contact” a fost creat in 1995, la initiativa Fundatiei Soros - Moldova, in colaborare cu Fundatia Internationala pentru Sisteme Electorale (IFES - Moldova) si Centras – Romania pentru a consolida sectorul asociativ din Republica Moldova. Centrul urmareste sa consolideze societatea civila prin crearea unei retele puternice si viabile de organizatii nonguvernamentale. Pledeaza pentru un dialog real, eficient si deschis dintre sectoarele asociativ si guvernamental.

www.info-prim.md