ASOCIATIA CERNOBAL CERE AJUTORUL OAMENILOR



Asociatia "Cernobal" are nevoie de 10 milioane de lei pentru a finaliza lucrarile de constructie a Complexului sculptural-comemorativ dedicat victimelor catastrofei de la Cernobal. Pentru ca autoritatile nu dispun de acesti bani, asociatia, in parteneriat cu Ministerul Protectiei Sociale, Familiei si Copilului (MPSFC) a decis sa apeleze la ajutorul oamenilor simpli, transmite Info-Prim Neo.

Lucrarile de constructie au inceput in 2004, insa din lipsa de fonduri si din cauza cresterii preturilor la materialele de constructie, acestea au fost intrerupte, a declarat luni, 30 iunie, intr-o conferinta ministrul protectiei sociale, familiei si copilului, Galina Balmos. Pe teritoriul complexului deja a fost inaltata o biserica, construita din banii donati chiar de cei care au avut de suferit in urma catastrofei de acum 21 de ani, a mai spus ministrul.

Potrivit presedintelui Asociatiei "Cernobal", Tudor Capatana, 3550 de persoane au participat la lichidarea consecintelor catastrofei, iar fiecare al saselea deja nu mai este in viata, lucru care vorbeste despre starea grava de sanatate a lor.

MPSFC si Asociatia „Cernobal” fac apel catre toti doritorii sa contribuie la constructia obiectivului. Pe contul 22248004983885, codul bancii MOBBMD 22749 va putea fi depusa orice suma de bani pana la 26 aprilie 2010. Contul se va afla la balanta asociatiei. Initiatorii campaniei spun ca sunt constienti de faptul ca suma necasara constructiilor este una foarte mare, dar spera ca aceasta va putea fi adunata in mai multe transe.

Complexul sculptural-comemorativ dedicat victimelor catastrofei de la Cernobal, situat pe strada Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei, va ocupa o suprafata de 7,5 ari si va fi inclus in itinerarul turistic al unor agentii de turism. 

 

Info-Prim Neo