Împuternicirea comunităților etnice din MoldovaProiectul urmărește întărirea capacităților minorităților din Moldova să pledeze pentru să-și îmbunătățească situația socială, economică și politică la nivel local și național.Proiectul va dura 20 de luni și va fi implementat la nivel local în diferite regiuni din Moldova pentru a mobiliza și împuternici comunitățile locale să acționeze ca promotori ai democrației.

Proiectul se mai concentrează și pe dezvoltarea oportunităților de creare a rețelei de persoane interesate, comunicarea cu factorii de interes, diseminarea celor mai bune practici din SUA și Europa în domeniul advocacy și organizarea comunitară pentru liderii comunitățile minorităților etnice din Moldova. Vor fi facilitate și implementate politici de integrare a minorităților la toate nivelele în parteneriat cu autoritățile publice local și centrale.

O atenție deosebită va fi acordată tinerilor, în calitatea lor de generație viitoare care poate contribui la crearea unei societăți mai bune și construirea propriului viitor prin formarea și dezvoltarea capacităților de implicare activă în rezolvarea problemelor din cadrul comunităților. Astfel, activitățile din proiect vor facilita procesul de împuternicire a minorităților etnice prin intermediul sporirii abilităților de liderism și angajament civic.

Angajament civic, incluziunea și participare activă sunt cuvintele cheie din cadrul acestui program.

Sponsorizat de Departamentul de Stat al SUA, Biroul pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncă. Administrat de Great Lakes Consortium a WSOS Community Action Commission, Inc. Implementat în Moldova de către Centrul de Resurse și Consultanță ”Ograda Noastra” ONG.


telegram