Dezvoltarea capacităților de dialog și cooperare interetnicăÎn perioada mai 2014 – februarie 2015 Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova va implementa o nouă inițiativă ce are scopul de a facilita procesul de dialog interetnic democratic și cooperarea între diferite minorități etnice și populația majoritară, cu un accent special pe partea de sud a Republicii Moldova.

În cadrul acestei inițiative „Ograda Noastra” ONG își propune să lucreze cu aproximativ 150 de reprezentanți ai minorităților din 5 comunități din sudul Republicii Moldova, inclusiv grupurile non-minoritare și autoritățile publice locale.

Proiectul se va axa pe consolidarea capacităților de participare în comunități rurale promovînd în același timp cooperarea interculturală, armonia inter-etnică prin participarea simplului sătean la rezolvarea problemelor de interes comun. Inițiativa își propune să apropie oamenii de diferite etnii, să cultive încrederea și nivelul de interacțiune la nivel local.

Astfel vor fi realizate activități precum: campania „Acționăm pentru că ne pasă!”, prelegeri publice cu privire la cooperarea și dialogul interetnic în trei universități din Republica Moldova (Cahul, Taraclia și Comrat), sesiuni de lucru în comunitate, discuții tematice cu implicarea factorilor de decizie, etc.

În cadrul proiectului vor fi încurajate parteneriatele cu Biroul Relații Interetnice, Cancelaria de Stat, autoritățile publice locale și ONG-urile interesate.


telegram