UN GRUP DE TINERI DIN MOLDOVA VOR PARTICIPA LA O SCOALA DE VARA A CONSILIULUI EUROPEI



Un grup de 40 de tineri din Moldova  vor participa in perioada 1-4 iulie la scoala de vara de studii politice de la Strasbourg, Franta, organizata deja al treilea an de catre Consiliul Europei, transmite Agentia DECA-press.

Solicitat de reporterii DECA-press, Viorel Cibotaru, directorul Institutului de Politici Publice, a spus ca, la nivel local, cursul a demarat la 1 ianuarie 2008.

„Pana acum au avut loc trei seminare la care tineri din Moldova, interesati de domeniile politic, social, mass-media si altele, au discutat despre democratie, buna guvernare si perspectiva Moldovei. La 1-4 iulie, toti vor merge la Strasbourg, unde, alaturi de alti tinerii din 16 scoli de studii politice din Europa, vor participa la scoala de vara „Politica, Democratia si buna guvernare”, a mentionat Viorel Cibotaru.

Cibotaru a comunicat ca, la Strasbourg, tinerii vor participa si la un stagiu la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, dar si vor avea numeroase intrevederi cu personalitati marcante. La finele cursurilor din cadrul scoli de vara, toti participantii vor primi diplome de absolvire.

DECA-press