La Ulmu a fost creat Consiliul Local de Tineri



994564.png

În perioada 4 aprilie-10 iunie 2014 grupul de inițiativa “Tinerii în acțiune” din satul  Ulmu, r-ul Ialoveni  au implimentat proiectul “Tinerii sunt cheia viitorului” ce a avut drept scop formarea Consiliului Local de Tineri Ulmu. Proiectul a fost în valoare de 3000 de lei,  finanțat de către Fondul Pentru Tineri Ialoveni.

În cadrul proiectului au fost realizate următoarele activitați:

Adunarea Generala a Tinerilor - desfașurată la data de 3 mai cu o prezență de circa 30 de personae care au discutat despre importanța formării consiliului local de tineri, adoptarea Codului Electoral si alegerea Biroului Electoral Local (BEL).

Campania Electorala a avut loc în perioada 04-15 mai în acest timp membrii biroului electoral au înregistrat 14 candidatii care au optat pentru funcția de consilier, au fost intocmite listele electorale conform datelor eliberate de către primăria Ulmu, întilniri cu alegatorii, campanii de promovare a candidaților și intocmirea  buletinelor de vot de către membrii BEL.

Ziua alegerilor de tineret- desfășurată la data de 25 mai în incinta primăriiei Ulmu, la care au participat peste 50 de tinerii din localitate cu vîrsta de 14-30 de ani ce au putut să-ți aleaga prin vot secret pers1oana dorita la funcția de consilier.

Sedinta de constituire a consiliului local de tineri desfășurata la data de 31 mai. Astfel ordinea de zi includea :

  1. Festivitatea de investire in funcție.
  2. Alegerea presedintelui și secretarului CLT Ulmu.
  3. Aprobarea regulamentului de funcționare a CLT Ulmu.
  4. Cu privire la organizarea unor activitați de către CLT Ulmu de hramul satului.

Proiect realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri desfăşurat cu suportul financiar oferit de Fundaţia Est-Europeană Moldova, Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Raional Ialoveni şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale.

Articol adaugat de: Ion Pintea