CONTRIBUIE LA ORGANIZAREA SCOLII DE VARA PENTRU ASISTENTI PARENTALI PROFESIONISTI, COPII, ASISTENTI



4562.jpgMinisterul Protectiei Sociale, Familiei si Copilului (MPSFC) desfasoara campania de promovare si de colectare de fonduri cu genericul: „Tu faci viitorul" in colaborare cu organizatia obsteasca EveryChild Moldova. Banii colectati sunt destinati pentru organizarea unei scoli de vara cu participarea asistentilor parentali profesionisti, copiilor din plasament si biologici, si asistentilor sociali din cinci localitati ale R. Moldova: Chisinau, Orhei, Ungheni, Soroca, Cahul, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit ministrului protectiei sociale, familiei si copilului, Galina Balmos, scoala de vara are ca obiective reabilitarea, socializarea copiilor, precum si consolidarea capacitatilor profesionale a asistentilor parentali de a ingriji copiii aflati in plasament. Totodata, va contribui la imbunatatirea abilitatilor profesionale ale specialistilor din cadrul serviciului de asistenti parentali profesionisti din cele cinci regiuni.

Asistenta parentala profesionista este un serviciu social intermediar intre institutie si familie, necesar la nivel de comunitate, care are drept scop prevenirea institutionalizarii copiilor sau reintegrarea in familiile biologice celor deja aflati in case de copii si internate. Este un serviciu care ofera ingrijire parinteasca si posibilitatea de a creste in familie pentru copiii care nu au parinti, dar si pentru cei care ii au insa, din diverse motive, nu pot locui impreuna cu ei. Ministerul isi propuna sa extinda acest serviciul la nivel national, in acest sens fiind creat si aprobat cadrul legal, subliniaza Galina Balmos.

Anatol Mamaliga, manager PR EveryChild Moldova, a declarat pentru Info-Prim Neo ca organizatia conteaza pe ajutorul tuturor oamenilor cu inima deschisa. Orice donatie este binevenita, fie ca sunt bani sau produse. Organizatia garanteaza transparenta in procesul de colectare a fondurilor.

Conturile deschise pentru aceasta campanie sunt: BC “Moldova – Agroindbank” SA, Filiala Nr.11 Chisinau, Cont in MDL: 22511183301, cod fiscal: 39568012.

Anterior, ministerul in colaborare EveryChild Moldova a desfasurat o alta campanie de colectare de fonduri cu genericul: „Tu faci viitorul”. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, au fost colectate 162 mii de lei, bani din care a fost procurata o casa pentru Nicolae, Ion si Marina Ciornea, cei trei copii din Sarata Galbena, Hancesti, care si-au pierdut parintii si casa intr-un incendiu necrutator.

www.info-prim.md