IN MOLDOVA VA FI DESCHISA O LINIE TELEFONICA, SPECIALIZATA IN SANATATE MINTALA



In cadrul proiectului „O mana de ajutor!” finantat de Initiativa Globala in Psihiatrie (GIP) din Sofia si implementat de AO „Acceptare”,  in  Moldova,  la 20 iunie va fi deschisa linia telefonica specializata in sanatate mintala, transmite DECA-press.

Conform responsabililor de  proiect, crearea liniei telefonice specializate are scopul de a  acoperi vacuumul de informatie al populatiei privitor la serviciile din domeniul sanatatii mintale. Doritorii vor putea suna la (+022) 28-85-46, de luni pana vineri,  de la 9.00 pana la 17.00.

„Aceste servicii specializate au aparut recent in Moldova si putina lume le cunoaste. Speram ca aceasta linie telefonica va  diminua nivelul de discriminare si stigmatizare a persoanelor care beneficiaza de aceste servicii. Cei care ne vor contacta  vor primi informatii veridice si calitative. Informatiile se acorda in baza Atlasului Serviciilor de Sanatate Mintala din Republica Moldova (realizat prin proiectul GIP-Sofia si implementat de Centrul Advocacy, Balti si AO „Somato”)”, precizeaza autorii proiectului.

Tot ei afirma ca aceasta linie telefonica va  permite de  a identifica cele mai solicitate si mai raspandite servicii de sanatate mintala in randul populatiei. „Iar acest fapt  va genera o concurenta sanatoasa si va motiva prestatorii sa promoveze si sa acorde servicii accesibile, sigure si de cea mai inalta calitate, in domeniul sanatatii mintale”, precizeaza expertii. 

DECA-press