SCOALA DE VARA €“ O RAZA DE LUMINA IN VIATA COPIILOR INFECTATI CU SAU AFECTATI DE HIV/SIDA



Circa 15 copii infectati cu sau afectati de HIV/SIDA, alaturi de parintii, bunicii sau tutorii lor, isi vor petrece zece zile din vacanta la o scoala de vara in tabara „Dumbrava Alba” din Balti. Scoala de vara este organizata in perioada 9–19 august de catre Centrul pentru Politici si Analize in Sanatate (Centrul PAS) in colaborare cu Asociatia Tinerilor Formatori din Moldova.

Stefan Savin, coordonator de programe la Centrul PAS, a precizat pentru Info-Prim Neo ca la scoala de vara nu vor participa doar copii infectati cu HIV/SIDA, dar si cei din familii in care sunt adulti infectati. Pentru a selecta participantii, Centrul a trimis scrisori deschise organizatiilor neguvernamentale care activeaza in domeniu.

Organizatorii vor incerca sa selecteze copii cu varste apropiate pentru a le face sejurul cat mai placut. Beneficiarii, atat cei mici, cat si cei mari, vor posibilitatea sa participe la ateliere de informare, lucru in echipa pentru adaptare si integrare sociala, schimb de experienta cu membrii grupului si formatorii. In acest scop, vor fi antreanati un sir de specialisti – educatori, pedagogi, psihologi, medici.

Activitatile de baza in care vor fi implicati copiii vor fi, totusi, jocurile si distractiile. „Nu vrem sa le amintim acestor copii o data in plus ca sunt infectati de HIV/SIDA. Vrem doar sa le aducem o raza de lumina in viata”, a mentionat Stefan Savin.

Proiectul este sustinut financiar de catre Fondului Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei si Malariei. 

 

www.info-prim.md