Guvernul RM invita societatea civila sa participe la crearea Consiliului National pentru Participare



Guvernul Republicii Moldova a invitat societatea civila sa participe la crearea Consiliului National pentru Participare, care va asista executivul central in procesul de planificare strategica. 

Prim-ministrul Zinaida Greceanii si-a exprimat speranta in cadrul sedintei Guvernului din 11 iunie curent ca „acest consiliu impreuna cu Guvernul va participa activ in procesul de elaborare, implementare, monitorizare si evaluare a politicilor publice si mecanismelor de participare, toate acestea contribuind la edificarea unei democratii participative autentice”. 

Totodata, Prim-ministul a mentionat ca „orice contributie a societatii civile, a mediilor academice, sectorului privat si partenerilor de dezvoltare este extrem de importanta pentru edificarea unui stat democratic, in care bunastarea cetateanului sa fie pe prim plan”. „Participarea acestor actori sociali in procesul de guvernare asigura transparenta, orientarea acestuia spre cetateni, si corespunderea  standardelor europene”, a mai spus doamna Prim-ministru. 

In acest scop, Guvernul a invitat toate partile interesate sa participe la discutiile publice ce vor urma in perioada de pina la 20 iunie 2008 pentru examinarea conceptului Consiliului National pentru Participare, a criteriilor de selectare a membrilor si a procedurii de delegare.  Informatii detaliate despre procesul initiat vor fi disponibile pe portalul Guvernului, la rubrica „Consiliul National pentru Participare”.

 

Serviciul de presa al Guvernului