SARBATOAREA COPIILOR INCEPE CU DOUA ZILE MAI DEVREME



Anul acesta, sarbatoarea copiilor incepe cu doua zile mai devreme. Copii, dar si tinerii, se vor putea bucura de o multitudine de activitati in capitala incepand cu 30 mai curent, transmite Info-Prim Neo.

Directia municipala pentru protectia drepturilor copilului (DMPDC) va organiza la 30 mai, ora 11.00, in sala de sedinte a Preturii sectorului Centru, o intrunire cu copii orfani, absolventi ai claselor a 9-a, iar la ora 14.00 - cu cei ai claselor a 11-a si a 12-a. Pentru ora 15.00, la Teatrul National Mihai Eminescu, este programat un spectacol pentru copiii orfani.

Pretura sectorului Centru va desfasura pe 31 mai, sambata, incepand cu ora 12.00, actiuni cultural-artistice, sportive si informative in scuarul magazinului „Unic".
Voluntarii Colegiului de Medicina si ai Colegiului Pedagogic vor organiza in cadrul proiectului „Copilarie fara risc" consultatii stradale la compartimentul sanatate, educatie si familie, amenajand standuri informative si oferind servicii medico - consultative si psiho-pedagogice. Tot atunci vor fi inaugurate expozitii foto despre activitatea Centrelor comunitare pentru copii si tineret din sectorul Centru, expozitii de carte si artizanat. Copii vor avea posibilitatea sa participe la concursul desenelor pe asfalt „Creta fermecata" si la competitii sportive la sah, dame, aplicatii demonstrative, etc.

Pe 1 iunie vor fi desfasurate actiuni cultural-artistice concomitent in toate sectoarele municipiului.

DMPDC va organiza la ora 9.00 actiunea de caritate „Cadou copilului tintuit la pat", in cadrul careia vor fi distribuite pachete cu produse alimentare pentru 123 de copii cu deficiente grave de sanatate.

Directia generala educatie, tineret si sport (DGETS) va organiza la ora 9.00 in incinta scolii sportive nr.6 Campionatul municipiului Chisinau la taekwon-do WTF (juniori, copii). Iar la ora 10.00 se va desfasura turneul la mini-fotbal pentru copii.

La ora 11.00, la Stadionul Universitatii Tehnice din Moldova, sunt planificate competitii sportive la fotbal intre echipele Centrelor comunitare pentru copii si tineri - „Cupa Capitalei". Tot atunci vor fi anuntate si rezultatele cupei dinmartie-aprilie curent.

Cu incepere de la ora 15.30, pana la 17.30, in scuarul Teatrului de Opera si Balet va fi sustinut un concert cu genericul „In gradina copilariei", cu participarea grupurilor artistice de copii din Chisinau. In aceeasi locatie va fi organizat si un concurs de desen pe asfalt.

Iubitorii de teatru sunt asteptati la ora 16.00 in Gradina Publica „Stefan cel Mare si Sfant" pentru a viziona un spectacol pentru copii. La eveniment vor fi prezente personalitati din viata publica si scriitori.

Mai spre seara, la ora 18.00, in scuarul Teatrului de Opera si Balet, interpretii Aura, Georgeta Voinovan, Adrian Ursu, Geta Burlacu, Serge Kuzencov, Natalia Barbu, Anatol Lupu, formatia Catarsis si altii vor sustine un concert cu genericul: „Cantam impreuna" pentru copii si parinti.

De sarbatoarea copiilor, Centrul de reabilitare sociala a copiilor „Casa Gavroche" va organiza o excursie in Gradina Publica „Stefan cel Mare si Sfant" si o masa dulce in cadrul unei cafenele din spatele restaurantului „Plovdiv". Activitati culturale si de caritate vor organiza si Centrul de resocializare si reabilitare a copiilor surzi „Casa Sperantei", Centrul de prevenire a abuzului fata de copii „Amicul" si Centrul comuntar pentru copii si tineri cu handicap fizic.

In toate sectoarele capitalei, cu sprijinul preturilor, se vor desfasura concerte cu participarea colectivelor artistice de copii, expozitii, concursuri, competitii sportive si altele. Organizatorii sarbatorii vor oferi micutilor dulciuri, inghetata si multe surprize.

 

www.info-prim.md